Feed on
Posts
Comments

un vechi proverb chinezesc spune ca un nebun arunca o piatra in balta si zece intelepti se reped sa o caute. am fost plecat cateva zile din tara si nu m-a interesat sa stiu nimic de pe aici. bag seama ca nici nu s-a intamplat nimic, de vreme ce toata lumea nu discuta decat ca presedintele traian basescu isi doreste o tara de tinichigii si ospatari, cu iphone in buzunar, daca cumva ii intreaba cineva de herodot.

pe de o parte, nu stiu daca se mai oripileaza cineva de modul in care gandeste basescu. cei care o fac sunt prosti, ipocriti sau interesati. orice roman onest stie cu cine are de-a face. cat despre viitoarele alegeri prezidentiale, va recomand, fara falsa modestie, filmul “prim ar vrea sa fie 2004“, pe care l-am postat in categoria “alegeri 2004“. acolo veti gasi scenariul “basescu matura cu geoana in turul doi”. se aplica intocmai si in 2009: un geoana fara vlaga si neconvingator iese si imprastie vorbe la televizor de cate ori basescu atata cainii lovind scandurile din gard cu batul. veti vedea cum psd isi va lasa candidatul tot mai singur, incercand sa se distanteze pe masura ce esecul va fi tot mai evident.

mai grav este ca, sub harmalaia provocata de presedinte, ni se pregateste ceva. mai intai prin marele om politic adriana saftoiu, am auzit-o si pe renate weber, iar acum prin andrei plesu, maria-sa politicianul vrea sa ne oblige pe noi, vulgul, prin lege, sa mergem la urne pentru a-i gadila orgoliul de a fi ales cu 99,99 % din electorat. uitand ca ultimul care a obtinut asa ceva a ajuns la groapa de gunoi a istoriei.