Feed on
Posts
Comments

unul din cele mai dramatice situatii intalnite la filmarile pentru “aruncati din tren” a fost cea a unei femei din brasov. monica lup are un copil de 15 ani, care s-a nascut cu tetrapareza spastica, mielomeningocel lombar, hidrocefalie interna secundara si intarziere mentala. imobilizat la pat de atatia ani, dupa mai multe operatii la coloana si la cap, gheorghita are doar 10 kilograme si membrele atrofiate. comunica prin sunete nearticulate, poate inghiti doar mancare pasata si foloseste permanent sonda urinara. pentru a-l putea ingriji, mama lui s-a imprumutat de la banci, ajungand la peste 60 de milioane de lei datorii, pe care le plateste cu mare greutate din cele 6 milioane pe care le primeste lunar, ca asistent maternal pentru baiat.

de parca aceste probleme n-ar fi de ajuns, monica lup a mai primit o veste proasta: casa se afla micuta locuinta in care traiesc a fost recuperata de fostii proprietari, care si-au trimis reprezentantul sa le puna in vedere conditiile lor. daca vrea sa locuiasca in continuare acolo, femeia trebuie sa cumpere locuinta cu 11.000 de euro si avea termen pana la sfarsitul lunii octombrie sa achite un avans de 1.000 de euro, ca optiune ferma de cumparare.

in ziua petrecuta la brasov, cosmina pasarin si jean paler au reusit sa stranga pentru monica lup peste 70 de milioane de lei cash, la care s-au adaugat 10 milioane de la tess srl, dealer audi si vw, respectiv 30 de milioane de la real hypermarket, care au fost virati direct in contul ei, prin intermediul fundatiei catharsis. la propunerea lui aristotel cancescu, consiliul judetean brasov a aprobat un ajutor de urgenta pentru cei doi, in valoare de 3.000 de euro, iar simon maurer, unul din patronii companiei maurer & kasper, care detine 3 cartiere rezidentiale in brasov, i-a pus la dispozitie o garsoniera, in folosinta gratuita pe o perioada nelimitata.

oricine o poate ajuta pe monica lup, trimitandu-i bani direct in contul deschis pe numele sau la ing bank, sucursala bucuresti: RO70INGB0000999900650618.