Feed on
Posts
Comments

o conferinta de presa organizata astazi de ministrul justitiei, catalin predoiu, a adus un val de usurare in lumea politica romaneasca: mihai necolaiciuc, “tarul cfr”, va fi extradat in romania peste vreo 2 ani. pentru ca ne considera niste prosti, numai buni de amagit cu vorbe goale la televizor, ministrul predoiu a adoptat un aer triumfalist si a prezentat arestarea lui necolaiciuc in palm beach drept o mare realizare a justitiei romane. ceea ce e o minciuna sau o prostie: procedura de extradare dureaza foarte mult, astfel incat – si daca va fi adus vreodata in romania – infractiunile de care este acuzat fostul sef al cfr se vor prescrie.

asadar, justitia la televizor continua cu succes. clanurile transpartinice cu care mihai necolaiciuc a impartit miliardul de euro devalizat de la cfr pot sa stea linistite. inca o afacere de coruptie a fost ingropata in romania. platita, si de aceasta data, din buzunarul nostru.

p.s. cat de atent isi fac datoria cei de la ministerul justitiei pentru a impiedica aducerea in fata justitiei a lui mihai necolaiciuc rezulta din gestul functionarilor care “au uitat” sa trimita in sua traducerea unei anexe de 400 de pagini a cererii de extradare. a fost trimisa doar la insistentele americanilor.

intre timp, sorin rosca stanescu dezvaluie ca feciorul lui necolaiciuc si-a facut o firma de shipping la vancouver si sugereaza ca traian basescu si monica macovei ar fi in spatele taraganarii ordinului de extradare atatia ani.