Feed on
Posts
Comments

sambata, trebuie sa plec la strasbourg pentru cateva zile. cheltuielile de transport imi sunt decontate de consiliul europei. pentru decont, au nevoie de o hartie cu datele mele si ale bancii la care am contul. adica brd – groupe societe generale, de la care am un card. nimic mai simplu, credeam eu.

1. agentia brd – mihai bravu: am coborat la parterul blocului in care locuiesc, fericit ca e atat de aproape. am spus ce vreau si… stupoare ! o doamna amabila mi-a explicat ca nu-mi poate accesa contul, deoarece as apartine de grupul  brd – dorobanti (?!). mi-a recomandat cea mai apropiata agentie.

2. agentia brd – obor: prin canicula nebuna de astazi, am ajuns la bucur-obor. am explicat ce vreau si… ghinion ! de cateva luni, nici ei nu mai apartin de grupul brd – dorobanti, asa ca nu-mi pot accesa datele. mi-a recomandat agentia stefan cel mare.

3. agentia brd – europa: exasperat, am luat canicula in piept si m-am dus la agentia care imi eliberase cardul, langa sediul orange din piata victoriei. aici, am dat peste servire balkan style. am vazut la un ghiseu o cucoana care butona ceva pe un computer. m-a pasat la colega care avea deja un client. dupa mine s-a format o coada de 4 persoane. cucoana care se dadea ocupata s-a indurat de noi si m-a intrebat ce vreau. i-am explicat si m-a directionat catre birourile unor consilieri. un birou era gol, ca plecase omul la masa. in al doilea birou, consiliera avea o clienta. in al treilea, desi nu avea pe nimeni, mi-a spus ca-i ocupata. mi-am stapanit injuraturile si m-am asezat la o masa. 10 minute mai tarziu, cand am ramas doar eu in agentie, cucoana de la inceputul acestei aventuri a venit din nou sa vada ce vreau. i-am dat hartia de la consiliul europei. scrisa in engleza. cand mi-am dat seama ca intelegea din ea tot atat cat gigi becali, i-am tradus eu. si m-a plasat din nou la consiliera care, intre timp, terminase cu clienta. si, in mai putin de 1 minut, mi-a dat ce-mi trebuia.

uite asa am pierdut 2 ore prin canicula din bucuresti. singura satisfactie este ca, desi n-am bentley sau q7, brd m-a ajutat sa intru in cercul jmekerilor de dorobanti. oare ce faceam daca nu eram in bucuresti ?