Feed on
Posts
Comments

ultimul film din seria terminator, “terminator 4: salvation” a reusit sa ma adoarma, ceea ce i se intampla rar unui impatimit al filmului. povestea mi s-a parut plictisitoare, desi nu pentru scenariu mi-am dorit sa-l vad, ci eram atras de efectele speciale si imi puneam sperante in McG, care regizase videoclipuri pentru korn, cypress hill sau offspring. totusi, ar fi trebuit sa observ, ca puncte slabe, ca a fost regizor la doua din filmele seriei “charlie’s angels“. probabil ca slaba calitate a filmului se datoreaza si faptului ca scenariul a fost rescris de mai multe ori, ultima data cu 3 saptamani inainte de inceperea filmarilor. atmosfera de pe platourile de filmare a fost destul de tensionata, culminand cu momentul in care christian bale face o criza de isterie, urland si injurandu-l pe directorul de imagine shane hurlbut, pentru ca acesta i-a distras atentia, ajustand luminile chiar in timpul unei scene. recunosc ca eu tin cu hurlbut, pentru ca si-a facut ucenicia filmand videoclipuri pentru nirvana si smashing pumpkins. faza a devenit celebra, dupa ce inregistrarea audio a fost facuta publica, determinandu-l pe actor sa-si ceara scuze oficial si provocand o gramada de parodii. iata una dintre ele, cu mentiunea ca sunetul este cel original, al adevaratului incident:

pana la urma, doar efectele speciale salveaza filmul cat de cat, insa sunt departe de asteptarile mele. desi mi-am jurat sa nu mai am incredere in nici un trailer, iata unul care m-a captivat si abia astept sa apara filmul. il vazusem acum vreo doua saptamani pe yahoo, dar nu aparuse inca pe youtube. ieri, feeder.ro l-a descoperit si l-a postat pe site.

filmul ataca un subiect la mare moda: sfarsitul lumii, care ar trebui sa se produca, dupa unele teorii, in anul 2012. efectele speciale dezvaluite in trailer sunt monumentale si realizate foarte realist. in rolurile principale apar john cusack, woody harrelson si danny glover (in rolul lui obama 🙂 ). iar experienta regizorului roland emmerich in filme despre cataclisme sau conflicte de nivel planetar este incontestabila: a facut “stargate“, “independence day“, “godzilla” si “the day after tomorrow“. plus “10.000 b.c.” care mi-a placut. asa ca, nu ne ramane decat sa asteptam pana in 13 noiembrie, cand e programata lansarea filmului. desigur, daca internetul nu ne rezerva vreo surpriza pana atunci…