Feed on
Posts
Comments

inca o seara de exceptie in theatre antique din vienne, franta: prima zi a festivalului les authentiks. inceputa un pic cu stangul. am intarziat la conferinta de presa. am dat peste un bodyguard care nu intelegea de ce unul dintre noi 4 are reportofon profesional, dar nu poarta ecuson de presa. la conferinta, nu erau permise camerele video si, in plus, mai era si un bou care facea pe moderatorul si dialoga cu artistii in locul ziaristilor, pe care ii lasa sa puna doar 2-3 intrebari in final.
in discutia cu presa, karlit & kabok au facut pe nebunii, stiindu-se favoriti deoarece erau din vienne. puppetmastaz au venit cu papusile, pe care le-au manuit ascunsi dupa o canapea. sandra din berlin, una dintre stagiarele de la saint julien molin molette, a reusit sa puna mana pe microfon si sa-i roage sa improvizeze o strofa pentru radio d’ici. au fost simpatici ca i-au indeplinit rugamintea, dar sarcastici cand i-au raspuns care este cea mai tampita intrebare care li s-a pus intr-o conferinta de presa: “aceasta ar fi una dintre ele”. dupa ei, au venit doi dintre vocalisti de la massilia sound system, care n-au mai apucat sa spuna mare lucru, pentru ca deja incepuse concertul si nu se mai intelegea nimic.
festivalul a fost deschis de rit vs. papet-j, cu un hip-hop/rock’n’roll de incalzire. au urmat, spre satisfactia localnicilor, karlit & kabok, al caror hit “la mustafette” a devenit un adevarat imn de protest, pentru ca face bascalie de dubele politiei. am filmat-o, dar pana o urc pe youtube, merge si videoclipul:

dupa ei, in uralele publicului, au urcat pe scena massilia sound system, cu un show de reggae/hip-hop. amfiteatrul roman din vienne aproape ca s-a umplut cu cei 4-5.000 de spectatori, iar soarele a apus la timp ca sa pot filma fara probleme. vremea a fost impecabila si am reusit sa surprind pe caseta o gramada de portrete de fete frumoase. massilia sound system a cantat si “oai e libertat“, piesa care le-a devenit deviza. deocamdata, iata o inregistrare video mai veche, din concertul de la marsilia:

nemtii de la puppetsmastaz + un englez au cantat ascunsi dupa un paravan deasupra caruia s-au jucat cu 32 de papusi. a fost un adevarat spectacol de teatru, realizat in timp ce cantau un hip-hop de mare calitate. putin cam clasic, dar plin de energie si umor. pana am timp sa pun filmarile mele, iata-i live dintr-un alt concert:

recitalul celor 4 dj de la birdy nam nam a fost un exemplu de maiestrie. a sunat incredibil si ne-a trecut prin toata muzica ultimilor 20 de ani, de la techno la d’n’b si electro. spre final, s-au dezlantuit total, folosind din plin o ingenioasa instalatie de lumini montata pe niste gratare metalice asezate in spatele lor si pe lateral.

in curand, in exclusivitate, video de la festival !