Feed on
Posts
Comments

maine e ziua cea mare: jucam cu vfb stuttgart pe “dan paltinisanu”. deja ieri dupa-amiaza, in parcarea hotelului “continental”, am vazut autocarul argintiu al svabilor. trimis din timp, sa-i astepte pe jucatori. organizare tipic nemteasca. oaspetii nostri vin plini de entuziasm la timisoara, dupa ce i-au batut in campionat pe cei de la freiburg, cu 4-2, desi la pauza era 0-0. pogrebnyak nu este inca bine asezat in angrenajul echipei, dar a marcat primul sau gol intr-un meci oficial pentru stuttgart. hleb nu este inca refacut total, in urma unei accidentari, iar veteranul din poarta, jens lehmann poate fi inger sau diavol, in functie de inspiratie. ca sa nu mai spun ca are si obiceiul sa urce in atac in momente critice si sa marcheze goluri adversarilor. ciprian marica este accidentat si are slabe sanse sa joace, dar nu de el ne este noua teama. vfb stuttgart este valoroasa ca echipa, si nu atat prin individualitati, mai ales dupa ce l-au pierdut pe atacantul mario gomez, care tragea echipa dupa el.

poli este in evidenta ascensiune de forma. dupa ce li s-a reprosat ca nu au invatat de la sabau decat antijocul, in ultima etapa parca s-a schimbat ceva, au inceput sa construiasca mai bine si au meritat victoria cu rapid. avem jucatori cat pentru doua echipe, insa, datorita suspendarii lui bourceanu, a celor 4 accidentari si a regulamentului uefa, am ajuns in situatia sa ramanem doar cu 4 jucatori de rezerva, pentru meciul de maine: taborda, latovlevici, borbely si claudiu ionescu. sa speram ca winton parks si curtean vor fi recuperati pana la ora meciului. oricum, ma astept la aceeasi incercare de a distruge jocul adversarilor care ne-a iesit in dubla cu sahtior.

din cauza unor obligatii profesionale, maine seara voi fi in celalalt capat al tarii, tocmai la vaslui. surpriza placuta mi-a facut-o tvr, care transmite meciul cu 22 de camere, ajutata de profesionistii de la sat 1 si sky germany. in plus, televiziunea germana il aduce la timisoara pe franz beckenbauer, ca invitat special. are si marian iancu ocazia sa il vada pe cel pe care il pomenea zilele trecute, cand oierul becali voia sa ni-l bage pe gat pe janos szekely, pe niste sume obraznice rau.

zilele trecute, usor iritat de presa germana, care si-a cam batut joc de noi, lansasem pe forumul lui poli ideea de a incepe o guerilla anti-stuttgart pe twitter. ca sa-i enervam si noi. reactiile jignitoare pe care le-am primit mi-au confirmat ceea ce stiam de mult: noua generatie de suporteri alb-violet nu are simtul umorului, nu intelege de ce trebuie sa punem presiune prin orice mijloace decente pe adversari si nici nu stie cum sa o faca. din pacate, asta incepe sa se vada tot mai mult in repertoriul galeriei.

si inca ceva: uitasem ca, spre dezamagirea mea, fata de bucuresti, sibiu, cluj si iasi, timisorenii sunt in urma rau cu utilizarea mijloacelor de comunicare moderna. a internetului, in special.