Feed on
Posts
Comments

un fleac ! i-am ciuruit !atat le-a spus traian basescu dupa ora 3:00 din noapte, cand a plecat acasa. pd-l-istii incheiasera de centralizat numaratoarea paralela a voturilor. 45.000 in plus pentru basescu, dupa estimarea lor. n-a fost chiar un fleac, ci o lupta crancena, singur impotriva tuturor. adica asa cum i-a placut dintotdeauna matelotului.

la sediul psd, a fost un spectacol de un patetism ridicol, in care prostanacul geoana topaia fericit si multumea pana si tatalui sau din ceruri pentru victoria sugerata de sondaje. uitand ca romanii din sua si canada inca mai votau. s-a dus cu sampania la sediul pnl, unde crin antonescu, alt novice in politica, nu mai contenea sa se gudure si sa viseze un viitor in roz-bonbon. totul de un festivism penibil, bazat doar pe niste sondaje aiuritoare, care dadeau rezultate in marja de eroare. singurul cu picioarele pe pamant a fost ion iliescu, desi nu s-a putut abtine nici el sa arunce cateva sageti spre basescu.

psd-istii au pierdut inca o batalie pe mana lor. pentru ca au ales drept candidat un prostanac. pentru ca nu au format o echipa sudata in spatele lui. pentru ca sunt desprinsi de realitatea romanului obisnuit, nu il inteleg si ii dispretuiesc inteligenta. pentru ca, din acest motiv, i-au pus la dispozitie consilierului american premize eronate. pentru ca perspectiva infrangerii lui basescu i-a facut sa iasa din barlog prea devreme. pentru ca au gresit grav in toata strategia campaniei electorale: cu lansarea casetei cu basescu lovind un copil prea devreme, cu alterarea unor cadre din ea, pentru ca lovitura sa para cat mai violenta, cu lasarea lui geoana sa pice in capcana intinsa de vantu si vizita in miez de noapte, cu ignorarea mesajului transmis de romani prin rezultatul de la referendum, cu tampenia semnarii pactului cu liberalii si taranistii la timisoara, cu demonizarea excesiva a lui basescu, cu masacrarea lui pe toate posturile de televiziune. greseli peste greseli. nici nu mi le amintesc acum pe toate.

nu votul diasporei a contat decisiv, ci intelepciunea romanilor, care au inteles mai multe despre esenta democratiei decat politicienii. au inteles ca “fiecare vot conteaza” nu e doar o lozinca si au iesit sa voteze in numar mai mare decat la turul intai. mai mult, o buna parte din cei care nu au votat acum doua saptamani s-au dus acum la urne. in plus, pd-l-istii s-au organizat ca o armata si au scos simpatizantii lor la vot, pe cand psd-istii s-au imbatat prematur de aburii unei victorii prevazute de cateva saptamani de sondaje.

basescu este un barbat politic matur, cu coaie, spontan, care a stiut intotdeauna sa-si spulbere adversarii si sa-si conduca foarte bine echipa. ce va face in continuare stie toata lumea: va determina organizarea de alegeri anticipate, nu inainte de a schimba constitutia conform rezultatului de la referendum. pentru viitorul parlament unicameral, va iesi in fata romanilor si va spune, la fel ca acum 5 ani, cand candida in cursa pentru primaria bucurestiului: dati-mi majoritatea in parlament !

si cred ca romanii i-o vor da.