Feed on
Posts
Comments

saptamana trecuta, cativa prieteni m-au invitat sa particip la un nou proiect online: true democracy. pornit din nevoia acuta a unei reale dezbateri in societatea romaneasca, in contextul in care televiziunile ne sufoca cu aceleasi fetze triste si aservite unuia dintre curentele politice, acest proiect se doreste o alternativa. e simplu si la indemana oricui. am postat deocamdata un model: cativa prieteni stau de vorba despre ce se intampla in tara asta, unde suntem si unde ne-am dori sa ajungem, filmeaza discutia si o pun pe internet, in speranta ca va genera comentarii si ii va provoca pe ceilalti sa faca la fel.

ca orice prima discutie, nu am avut o tema anume despre care sa vorbim, insa m-a surprins si pe mine coerenta ideilor, prospetimea si sinceritatea si mi-a intarit convingerea ca romania mai are sanse sa iasa din mocirla si stagnarea in care ne-a adus clasa politica. pasul urmator va fi realizarea unui site pe care sa se regaseasca toate discutiile de acest gen. vom propune periodic o tema de discutie si ii vom provoca pe cei care cred in acest proiect sa o dezbata. imi place sa sper ca mai sunt altii ca noi. imi place sa sper ca exista oameni inteligenti in tara asta, care schimba lucrurile in jurul lor si merg inainte. stiu ca exista suficienti oameni care inteleg ca traiesc in secolul XXI si nu mai vor sa fie “generatie de sacrificiu“.

va invit sa priviti dezbaterea noastra, sa o comentati si sa va alaturati acestui proiect. nu conteaza unde locuiti, cine sunteti, cat de profesioniste sunt filmarile, importanta este dezbaterea. asteptam idei, teme de discutie si – cine stie ? – poate vom reusi. haideti sa le aratam ca existam si sa-i determinam sa tina cont (si) de noi.