Feed on
Posts
Comments

la hunedoara, am filmat cu magda catone si tania popa pentru episodul din 25 ianuarie 2010 al emisiunii “aruncati din tren“. cele doua actrite au muncit o zi intreaga prin imprejurimile hunedoarei ca sa stranga bani pentru diana tigu, o fetita de 10 ani care sufera de artrita juvenila reumatoida. din cauza bolii, diana si-a pierdut vederea la ochiul drept, iar pentru a-l salva pe cel stang, trebuie sa faca – o data la doua luni – injectii cu infliximab si metrotexat care costa 7.000 de lei. mama fetei, anca tigu, este angajata asistent maternal pentru ea, iar tatal lucreaza la politia rutiera.

culmea sistemului medical romanesc este ca aceste medicamente, pentru care familia tigu trebuie sa faca rost de peste 1.500 de euro din doua in doua luni, sunt gratuite PENTRU ADULTI. doar copiii trebuie sa le plateasca !

in filmarile de la hunedoara, magda catone si tania popa au reusit sa stranga 6.700 de lei. aproape toti banii pentru injectiile pe care diana avea sa le faca in 20 ianuarie 2010. pana la sfarsitul lui martie, parintii ei trebuie sa adune alte 70 de milioane pentru viitoarea tura de injectii. cel mai usor puteti ajuta o fetita de 10 ani sa-si pastreze vederea este sa aveti o pila la ministrul sanatatii, sa-l rugati sa puna si pe lista gratuitatilor PENTRU COPII medicamentele de care are nevoie diana.

in tarile civilizate, statul are mai mare grija de copii decat de adulti.