Feed on
Posts
Comments

pentru a usura (sau a complica ?) misiunea telespectatorilor care urmaresc reality show-ul “miss fata de la tara“, produs de media factory si difuzat in fiecare vineri seara de prima tv, am postat pe youtube o serie de imagini inedite din care rezulta un portret al fiecareia dintre cele 6 fete alese sa participe la faza finala de la bucuresti. astazi, raveicuta timpau, pe care a descoperit-o marcel pavel in comuna fundu moldovei din bucovina. am fost condusi prin comuna de nelu ivanciuc, un bun cunoscator al zonei, care ne-a ajutat foarte mult in filmarile noastre. pe raveicuta am gasit-o acasa si l-a cucerit imediat pe marcel pavel cu talentul sau muzical, mostenire pretioasa de la strabunicul sau, ilie cazacu, un celebru fluieras din bucovina.

pentru a vedea cat sunt de gospodine cele 6 fete alese de el pentru finala locala, marcel pavel le-a anuntat ca, in a doua zi de filmare, cand le va vizita pe fiecare acasa, sa il astepte cu apa pusa la fiert si sa-i prepare o mamaliga. raveicuta s-a intrecut pe sine si ne-a preparat o mamaliga cu cartofi, langa care a gatit o tochitura si branza cu unt. un deliciu ! desertul l-a adus la finala pe care am filmat-o in satul botus, in curte la nana anica, la umbra unei case vechi de 200 de ani: prajitura cu urda si bezea cu dulceata de zmeura, bucate traditionale in bucovina.

alegerea lui marcel pavel a fost pe placul locuitorilor din fundu moldovei, care au avut numai cuvinte de lauda despre raveicuta timpau. in urmatoarele imagini, puteti auzi parerea sotilor viorel si doina morosan (proprietarii pensiunii “irina, la care am locuit), a lui mircea ursu si elisabeta andronicescu (doi vecini ai raveicutei), a rodicai timpau (bunica fetei) si lui sorin timpau (fratele ei). in plus, marcel pavel isi explica alegerea si va recomanda sa va petreceti vacanta in tinuturile de basm ale bucovinei, din care am surprins si noi cateva imagini.