Feed on
Posts
Comments

miss fata de la tara“, noul reality show produs de media factory si difuzat in fiecare vineri seara de prima tv, a starnit reactii diverse. majoritatea – pozitive. cativa carcotasi pe care ii banuiesc ca nici macar nu s-au uitat la emisiune s-au grabit sa o bage la gramada, alaturi de alte proiecte produse in romania. pe cei care ne-au ironizat cand am ales sa filmam in comuna fundu moldovei, insinuand asocieri lubrice intre titlul emisiunii si numele localitatii, ii invit sa-si petreaca macar cateva zile de vacanta in zona.

fundu moldovei este una din cele mai interesante zone etnofolclorice din bucovina. peisajul este superb, oamenii au pastrat foarte bine traditiile locale, de la straiele populare, pana la muzica, mancare si indeletniciri mostenite din batrani. arhitectura traditionala se regaseste in majoritatea caselor din zona, iar tinerii sunt invatati sa iubeasca traditiile bucovinene.

am filmat aici la sfarsitul lunii august 2010, cu marcel pavel, care trebuia sa descopere in doua zile cea mai frumoasa fata din comuna. una dintre candidate ne-a facut o surpriza si ne-a dus sa vizitam muzeul satului, amenajat intr-o veche casa din lemn, de tatal ortensiei zahaniciuc. sotul ei, marcel zahaniciuc, directorul muzeului “arta lemnului” din campulung moldovenesc, ne-a condus printre exponate si ne-a zugravit un tablou al bucovinei, asa cum (inca) mai exista si in realitate, in comuna fundu moldovei.