Feed on
Posts
Comments

priveam cu uluire acum cateva minute cum renate weber, unul dintre candidatii pnl la europarlamentare, sustinea pe un post de televiziune ca ar trebui sa fim obligati sa votam doar in localitatea de domiciliu. mi-am amintit cum, dupa ultimele alegeri locale, traian basescu iesea la televizor si venea cu ideea ca romanii care lucreaza in strainatate sa fie scosi din listele electorale, pentru ca ii stricau procentele partidului. sunt doar doua exemple de politiceni cu mentalitati retrograde, care ar vrea sa traim inca in secolul trecut si sa ne tarasca, daca s-ar putea, cu arcanul la urne, pentru a le satisface orgoliul de a fi alesi.

in toata lumea, clasa politica moderna inventeaza metode cat mai facile si mai adaptate vremurilor in care traim, astfel incat gestul votului sa se rezume la un click pe internet, de exemplu. ati auzit, dragi politiceni romani, de votul electronic ? in romania, exista deja si functioneaza internet banking. de ce nu veniti cu ideea implementarii unui sistem de vot prin internet, prin adaptarea celor existente deja in strainatate ?
analizand rezultatele votului de ieri, se pot trage niste concluzii simple: psd si pd-l nu aveau si nu mai au cum sa schimbe mare lucru din procentele pe care le-au obtinut si de aceasta data. este limpede ca singurii care au avut o idee inspirata au fost pd-l-istii, punand-o pe elena basescu sa candideze separat: astfel, pd-l va avea 11 locuri in parlamentul european, fata de cele 10 ale psd-ului, care a mai trebuit sa si cedeze niste mandate partenerilor conservatori.

electoratul udmr, disciplinat ca de obicei, si-a facut datoria. maghiarii au invatat din alegerile anterioare si au reusit sa estompeze conflictele interne care le-au adus deservicii anterior si l-au luat in barca pe controversatul tokes laszlo. corneliu vadim tudor a avut ideea sa-l puna pe liste pe gigi becali, reusind astfel sa revitalizeze interesul pentru prm, aflat in cadere libera in ultimii ani. chiar daca, dupa prostul obicei dintotdeauna, vadim & co nu si-au facut campanie electorala aproape deloc. norocul lor ca multi l-au votat in semn de protest fata de actuala clasa politica. nu vreau sa-mi imaginez cate procente ar fi avut prm, cu o campanie profesionista !

am lasat la urma pnl, pe care il consider cel mai mare loser al acestor alegeri. avea toate conditiile sa performeze mult mai bine. se afla in opozitie, asa ca putea pune artileria grea pe adversari. e singurul partid care tocmai si-a ales presedinte nou, tanar, privit (inca) cu simpatie de toata lumea. de ce au scos atat de putine voturi ? pai, cand o pui pe norica nicolai prima pe lista, la ce sa te astepti ? toata lumea stie cat de antipatizat este acest personaj politic. si mai o adaugi langa ea pe iubita presedintelui partidului… cand staff-ul tau de campanie este un cimitir al elefantilor stupizi, care nu inteleg nimic din realitatile romanesti, la ce sa te astepti ? daca vrei, intr-adevar, rezultate si nu mutarea banilor pentru campanie dintr-un buzunar in altul, sub atenta bagheta a lui rares manescu, cauti un profesionist. cat de arghirofil poate fi dinu patriciu, ca i-a pus pe liberali sa foloseasca firma amantei sale pentru campanie ? si, daca tot faci asta, cat de prost poti sa fii ca sa pui pozele alea sinistre pe bannere si pe afise ? cat de nesimtit poti sa fii ca sa faci afisul principal de campanie lipind stangaci in photoshop aceleasi poze respingatoare ?

si, mai ales, ce ati facut, dragi liberali, 4 ani de zile la putere, ca n-ati fost in stare sa implementati votul electronic si sa dezvoltati comunicarea in spatiul virtual ? stiti cine ar fi fost beneficiarii principali ai unui vot prin internet ? tinerii, vectorii de imagine din spatiul virtual romanesc, romanii care muncesc in strainatate. adica electoratul vostru, fraierilor !