Feed on
Posts
Comments

daca ati vazut deja primul episod din seria de saptamana aceasta a reality show-ului de la antena 1, “aruncati din tren“, pentru care am filmat cu vali vijelie la targu jiu, probabil ca v-ati prins deja. n-a fost usor sa topim gheata prejudecatilor si sa facem o echipa pe cinste. a fost greu si pentru ca, la fiecare pas, era asaltat de fanii care voiau autografe, poze sau sa le fredoneze macar o strofa.  am fost surprins extrem de placut sa constat cat de multa lume era familiara deja in targu jiu cu emisiunea, dupa doar doua episoade din editia pilot.

Aruncati din tren from sendal on Vimeo.

“o sa vi se faca dor de mine !” a devenit un fel de slogan al filmarii cu vali vijelie la targu jiu. si a cam avut dreptate. deja imi doresc sa ma duc intr-o seara de la “hanul drumetului” din drumul taberei, unde canta cu formatia sa. este un rac de calitate. simte oamenii si intuieste rapid perspectivele unei situatii, potentialul unui loc sau al cuiva. o abilitate nativa si dezvoltata pozitiv in miile de paranghelii la care a cantat. pacat de lipsa de imaginatie a celor care l-au ajutat sa-si faca reality show-ul copiat dupa “the osbournes“. cu noi, era inventiv, prindea ideile din zbor si se misca uneori cu o viteza care te umplea de optimism. stie sa-si camufleze delicatetea si l-am surprins vulnerabil de cateva ori. ma bucur ca m-a ajutat de cateva ori sa-mi descopar prejudecati pe care nu mi le stiam. cred ca mai trebuie sa inteleaga desertaciunea clasamentelor, dar sunt convins ca va reusi, pentru ca iubeste viata si pe cei care ii asculta muzica.

la targu jiu, poate ca a schimbat un destin…

pe emil mitrache (celebru pentru rolul americanu din sitcomul “la bloc” de pe protv) l-am intalnit la inceputul anilor ’90. ne initiam in televiziune la tvt’89, primul post independent aparut dupa Revolutie (desigur, la timisoara). pe atunci, impreuna cu dragos mostenescu si sorin matei, formau grupul umoristic tact, a carui faima depasise de mult granitele olteniei natale. mai tarziu, s-au intalnit cu florin calinescu si au realizat celebrele pastile tv numite “chestiunea zilei“, pe care le urmaream cu aceeasi placere cu care ma uit azi la mircea badea.

ne-am reintalnit dupa multi ani, cu ocazia filmarilor pentru editia de saptamana viitoare de la “aruncati din tren“. el a ajuns la pitesti, un oras ciudat, in care indiferenta si blazarea majoritatii oamenilor a fost estompata de cativa oameni ambitiosi, cu inima de aur. m-am simtit bine filmand impreuna, ne-am distrat foarte bine si a realizat o performanta spectaculoasa in competitia emisiunii. a fost descumpanit serios de cateva ori de retragerea in cochilia lor a pitestenilor la cateva idei pe care le-a avut pentru a-i face sa interactioneze in scopul de a ajuta o fetita care avea nevoie de ei, dar a trecut cu umor si optimism peste asta. uneori neatent si superficial, alteori incisiv si extrem de tonic, americanu’ a fost recunoscut pe strazile orasului, iar fanii sai au empatizat cu el si l-au ajutat.

poate ca a schimbat un destin…