Feed on
Posts
Comments

recitalul pe care vali vijelie l-a dat la restaurantul “boemadin targu jiu ca sa stranga bani pentru fetita care suferea de scolioza a fost o greseala. insa toata lumea ne recomanda sa mergem acolo si am acceptat impinsi de entuziasmul colectiv. cand ne-am dus sa-l vedem, dupa amiaza, vali a simtit ca nu va fi bine, dar era greu sa mai dea inapoi. patronul i-a promis ca doneaza toate incasarile si l-a asigurat ca vor veni oameni cu bani, care apreciaza muzica lui.

seara, inainte de a pleca spre “boema”, vali a avut grija sa mancam. desi patronul ne promisese o masa copioasa, cand am ajuns abia ne-a facut loc la masa muzicantilor si a prietenilor acestora. sala – plina. oameni din romania reala, pe care toti refuza sa o vada. se jeneaza de ea.

vali era negru de suparare, dar a trecut peste asta si le-a cantat 6 manele. a strans 60 de euro de la un tip care ii cerea insistent dedicatii pentru fica-sa, denisa, si vreo doua milioane de pe la mese. plus vreo trei milioane din incasarile donate de patron. nu era vorba de bani, ci de greseala de a irosi un moment frumos, pe care-l puteam face pe o terasa, sa se bucure mai multi oameni de ea.