Feed on
Posts
Comments

unul din cele mai emotionante momente din filmarile pentru editia de la targu jiu din “aruncati din tren” a fost intalnirea lui vali vijelie cu vasilica filac, fetita pentru care a venit sa stranga bani. in varsta de 13 ani, ea sufera de scolioza dorso-lombara dextroconvexa, fiind obligata sa poarte in permanenta un corset care sa-i sustina coloana vertebrala. ar fi trebuit sa intre intr-un program de kinetoterapie, insa parintii ei nu aveau bani nici macar sa o duca la bucuresti la un consult medical. tatal ei este somer, iar mama e casnica si bolnava. intreaga familie traieste din 6 milioane de lei lunar. locuiesc intr-un bloc social (cunoscutele blocuri de nefamilisti cu baie comuna pe hol).

desi bolnava, vasilica este eleva eminenta si picteaza icoane pe lemn. in clipa in care a aflat ca fata a reusit sa ia mentiune la olimpiada de informatica fara sa aiba un calculator acasa, vali vijelie n-a mai avut stare. au urmat momente magice: am reusit sa ajungem in timp util la antena 1 targu jiu, pentru o emisiune in direct, in care vali a rugat oamenii care il priveau sa-l ajute sa faca rost de un computer. cu 5 minute inainte de final, a sunat o femeie care a spus ca doneaza un pentium 4, nefolosit de 2 ani. imediat, a sunat un barbat promitand ca inginerul de sistem de la firma sa va optimiza computerul. o jumatate de ora mai tarziu, vali vijelie o strangea in brate pe vasilica si o ruga sa nu mai planga de bucuria primirii calculatorului, ca o sa inceapa si el. suna patetic, dar este o poveste adevarata care s-a petrecut sub ochii echipei de filmare.

fascinant pentru proiectul acesta de reality show este ca episoadele nu se termina odata cu difuzarea lor. ieri, m-a sunat vali vijelie, sa-mi spuna vasilica a ajuns la un medic care i-a prescris un tratament pe care il va putea urma. la cele 138 de milioane adunate in 2 zile in targu jiu de vali, s-au mai adaugat si alte donatii. calin lemnaru, patronul terasei “anna” ii trimite mancare si bonuri de masa. am dat contul familiei filac altor doua persoane care au vazut emisiunea si vor sa o ajute, iar un kinetoterapeut din brasov s-a oferit sa-i faca tratament gratuit.

oricine poate s-o ajute pe vasilica filac donand bani in contul 200SV25707192000, deschis pe numele filac vasile la brd, sucursala targu jiu.