Feed on
Posts
Comments

actorul dan bordeianu a ajuns sa filmeze pentru “miss fata de la tara” la brusturoasa, la cativa kilometri de granita istorica dintre moldova si ardeal. o zona superba, in care am avut o problema: la sfarsit de august, majoritatea fetelor erau la treaba, la fanetele de pe dealuri. pe andreea popovici am gasit-o cu ajutorul ghidului ales de noi pentru emisiune, nea simion boia, celebru vornic la nunti prin zona. si andreea se pregatea sa mearga la strans fanul, impreuna cu mama ei, asa ca le-am insotit pe cele doua femei pe dealul de langa sat.

andreea popovici mai are doua surori: una locuieste in brusturoasa, dar cealalta a preferat sa plece in spania, decat sa moara de foame ca profesoara in romania. tatal lor a murit anul trecut de cancer, iar andreea si mama ei au grija de biserica de la poalele dealului si mai fac un banut. desi a terminat facultatea, andreea nu a reusit sa-si dea licenta, pentru ca nu avea destui bani sa-si plateasca taxa de examinare. in a doua zi a filmarilor, fata ne-a dus pana la stana padina de pe dealul ciudamir, la ciobanul gheorghe oprea, o ruda de-a lor. am urcat vreo ora si jumate, dar a meritat: am mancat urda, bulz cu branza de burduf in coaja de brad, stropite cu o tuica buna. desi am crezut ca ne va fi o povara, nea simion boia, in ciuda varstei si a piciorului bolnav, a urcat vioi dealul, ajutandu-se de un baltag, in timp ce noua ne-a iesit limba de-un cot.

pentru finala de la brusturoasa, dan bordeianu a ales 6 fete speciale. ca de obicei, am organizat un mic spectacol la poalele dealului. proba cea mai spectaculoasa a fost cea in care fetele ne-au dovedit cat de bine stiu sa gateasca bucate traditionale. pe mine m-a impresionat nicoleta covaci, cea mai tanara dintre cele 6 finaliste, care i-a adus lui bordeianu doua borcane cu dulceata de cirese si de visine, preparata de mana ei, asa cum a invatat la centrul de promovare a traditiilor din brusturoasa, coordonat de ion zamfir.

la proba costumelor populare, bordeianu le-a pus pe fete sa defileze pe pontonul unui iaz, dupa care le-a trimis sa culeaga mere dintr-o livada in care cu greu zareai cate-un mar pe-o creanga. moment foarte simpatic. alegerea reprezentantei moldovei pentru emisiunea “miss fata de la tara” a fost grea si controversata. pentru ca primarul sorin atonoaie ne-a ajutat sa organizam filmarile din brusturoasa, unii ne-au acuzat chiar ca a fost o decizie politica 🙂 nu a fost nici o influenta, iar explicatiile lui dan bordeianu din finala au fost sincere.

vineri, prima tv va difuza penultimul episod al reality show-ului “miss fata de la tara“, pe care prietenii mei de la media factory l-au produs in ultimele 3 luni. castigatoarea va fi aleasa in 5 noiembrie, intr-o emisiune transmisa in direct, de telespectatorii care vor vota prin sms.