Feed on
Posts
Comments

cine a nimerit la o bere sambata dupa-amiaza in cafeneaua “la muzeude la demisolul muzeului national al literaturii romane, a avut o surpriza: una din serile de literatura si muzica, un spectacol gratuit de jazz si poeme, citite chiar de autorii lor, trei dintre cei mai importanti poeti contemporani.

pe ioan es pop l-am mai filmat la atelieRElationale #1, la dalles, dar acolo era mai mult un one-man-semi-confession-show. aici, se simtea mai acasa, era doar o sueta intre poeti si muzicieni, asa ca a fost mai relaxat.

m-am bucurat ca am avut ocazia sa-l filmez pe eugen suciu, pentru ca nu prea gasesti imagini cu el pe internet si e pacat. un adevarat personaj !

desigur, cel mai spectaculos a fost ion muresan, spumos si vioi ca un spiridus. parea cel mai asteptat dintre invitati si te prindeai imediat de ce:

la cererea publicului, ion muresan a citit “bataia” si poemul dedicat alcoolicilor.

adaugati la cele de mai sus recitalul de jazz al pianistului mircea tiberian si al solistei nadia trohin. din programul “la margine de bucuresti“, am postat pe youtube piesa titlu, plus doua prelucrari jazz-istice ale slagarelor de odinioara “vrei sa ne-ntalnim sambata seara” si “ti-a iesit cosaru-n drum“. plus un standard: “lover man“. si desigur, tot la cererea publicului, un moment solo cu mircea tiberian, care interpreteaza piesa “podul grant” de george grigoriu: