Feed on
Posts
Comments

prins in vartejul unor probleme urgente, era sa uit ca in 2 mai e finala de la “miss fata de la tara“, un reality show produs de media factory pentru prima tv. intre timp, formatul a fost cumparat de endemol france, va fi produs din toamna in ucraina de 1plus1 tv, e “optioned” in rusia, iar mai multe companii americane negociaza preluarea lui.

pentru sezonul doi, am filmat in dudestii noi, langa timisoara, cu aurelian temisan. locuita de multi timisoreni, comuna e oarecum tipica pentru banatul de azi: aproape urbanizata, inca sub amprenta gospodarilor nemti care o locuiau candva, curata si civilizata. celebra deja nu doar pentru ca are cel mai tanar primar din tara, ci si pentru ca acesta a ajuns pana in semifinala concursului eurovision. aurelian temisan a fost o surpriza placuta: plin de energie, cu simtul umorului, si-a intrat imediat in rol, desi la inceput se descurca mai greu in dialog cu localnicii intalniti pe strada.

am simtit ca temisan o va alege pe elena coteanu inca de cand am intalnit-o. zambetul superb, dublat de stralucirea unui cristal swarowski infipt in incisiv ne-a cucerit instantaneu pe toti. ii citeai in ochi dorinta de a intra in concurs. avea o poveste interesanta, experienta a doi ani petrecuti in spania, de unde s-a intors pentru ca isi dorea putin mai mult decat o viata de nevasta care gateste si creste copiii, un bun simt banatean, dar si suficient tupeu.

in dimineata finalei, le-am dus pe cele sase candidate in curtea la nea costica, ghidul nostru. le pregatisem o proba speciala amuzanta: sa prinda cinci purcelusi. fara ca restul echipei sa stie, le-am sugerat fetelor ca, la finalul probei, sa le faca o surpriza. elena si lavinia s-au descurcat cel mai bine.

in finala, mi-a placut mult de aurelian temisan. simpatic, profesionist, interactiona foarte bine cu sala, stia sa tina oamenii in priza si reactiona foarte bine la elemente neprevazute. primul: din cauza unei prize supraincarcate, in momentul in care incepea sa cante fanfara adusa de la timisoara sa deschida show-ul, sareau sigurantele panoului electric 🙂 la prima proba, fetele s-au intrecut sa obtina cea mai lunga coaja de mar, din trei incercari. desigur, proba cea mai asteptata a fost dansul modern. din cauza echipamentului fetelor: tricou si pantaloni scurti.

au urmat, printre altele, probele “clasice”: straie si dans populare, apoi mancare traditionala, gatita de concurentele alese. aurelian temisan a fost un showman perfect: a improvizat momente simpatice si a interactionat impecabil cu oamenii din sala.

pentru a prelungi tensiunea si emotiile concurentelor, aurelian temisan a cantat impreuna cu “celebra” formatie a lui nelutu din dudestii noi o piesa superba. apoi a ales fata care va reprezenta banatul in finala din 2 mai pentru “miss fata de la tara”: elena coteanu. cu mari sanse sa castige premiul cel mare, zic eu.