Feed on
Posts
Comments

club control din bucuresti, proiectul FloriMan (mircea florian, dj vasile, vj tom).

l-am intalnit prima oara pe florian din transilvania la inceputul anilor ’80, la timisoara. venise la tim rock festival, unul din putinele (si desigur, cel mai tare) festivaluri de rock din tara. era inceputul verii, la groapa de langa strandul cfr. dintr-un exces rebel adolescentin, impreuna cu prietenii mei cei mai buni, tocmai ne rasesem in cap. desi pletele erau suspecte, la nivel social,  nici capetele rase nu trezeau prea multa simpatie pe vremea aia, asa ca privirile chiorase pe care ni le-am luat in drum spre festival ne-au mai redus entuziasmul. la intrare insa, unul din starurile pentru care venisem ne-a remarcat, s-a apropiat de noi si ne-a lipit in piept cate un abtibild rotund, rosu, pe care scria “mircea florian no 1 romania”. apoi ne-a facut semn sa intram…

cum a cantat florian din transilvania la tim rock ? nu-mi mai amintesc exact. stiu doar ca datorita acelui concert am inteles ceva in plus din muzica.

(…)

few hours later…

concertul a fost o surpriza placuta ! proiectul FloriMan te poarta prin universul poetic al lui mircea florian, prezentat cu o prospetime datatoare de speranta. e acelasi florian din transilvania. un artist complet, cu voce inconfundabila, cand straniu de abstract, cand arhaic, cand histrionic si cabotin, insa permanent conectat la ritmul muzicii. dj vasile, ca de obicei, a fost un suport formidabil si inteligent. uneori minimalist, dupa gustul meu. iar vj tom chiar m-a surprins cu visuals adaptate atmosferei.

am gasit si un public conectat la eveniment. “nu vezi ca tot timpul se intampla ceva !” se justifica unul din cei doi tipi din spatele meu pe care ora tarzie ii ingrijora, dar tot nu voia sa plece.

un proiect interesant, care merita continuat. recomandarea lui dj vasile, aratand spre mircea florian: “vorbiti cu tataie !”