Feed on
Posts
Comments

suspiciunile (pe care le impartasesc pe deplin) privind moartea megastarului michael jackson au fost confirmate de imensa afacere in care s-a transformat intreaga poveste. era singurul eveniment care ar fi putut readuce in atentia planetei o vedeta de care nici macar presa de cancan nu se mai ocupa. nu cred balivernele despre turneul pe care urma sa-l inceapa in toamna, mai ales ca autopsia a demonstrat ca artistul era un om epuizat fizic si psihic. cu siguranta, nu ar fi facut fata unui extenuant turneu cu 50 de concerte. mi-e usor sa cred ca aceia care mai doreau sa faca bani cu el nu s-au sfiit sa-i grabeasca sfarsitul, printr-o combinatie letala de chimicale.

imaginati-va cat va castiga showbiz-ul din moartea lui michael jackson, analizand cateva cifre. dupa cum estima cnn, audienta tv a show-ului cu inmormantarea o va depasi cu mult pe cea a inmormantarii printesei diana, de 2,5 miliarde de oameni. cnn mai adauga, ca o trista comparatie, ca prima aterizare a unei navete pamantene pe luna (apollo 11) a fost vizionata doar de cateva sute de milioane de oameni. insa luand in considerare transmisiile prin spatiul virtual, nici o estimare nu mai devine posibila. vanzarile muzicii si a promotionalelor cu michael jackson au explodat de la moartea sa, iar vitorul album a fost comandat si platit deja in peste 100.000 de exemplare, adica mai mult decat vindea muzicianul in prima saptamana de la lansarea celor mai de succes albume ale sale.

cineva se intreba daca lumea se va opri dupa moartea lui michael. nu se va opri. dimpotriva: saptamana viitoare, o alta poveste de succes va fi aruncata in gura flamanda a consumatorilor de showbiz. sincer, mie nu mi-a placut niciodata de michael jackson. nu am ascultat niciodata genul lui de muzica. insa stiu ca unul din cei mai mari muzicieni ai lumii, miles davis, il aprecia pentru ritmul pe care il avea in sange si chiar i-a cantat piesa “human nature” in cateva variante de-a dreptul fantastice.

rest in peace, michael jackson !