Feed on
Posts
Comments

in decembrie 2007, impreuna cu marko, prietenul meu francez, vesna, iubita lui de atunci si marie, mama lui, am plecat intr-o calatorie in cambodgia. intre doua pagini din cartea despre razboiul din iugoslavia, o sa incep sa postez povesti despre aventura noastra in asia. si, desigur, multe imagini.

o sa incep cu sfarsitul calatoriei 🙂 adica, escala de 12 ore in singapore, in 24 decembrie, ajun de Craciun. aeroportul din singapore este unul din cele mai frumoase pe care le-am vazut vreodata. imens, luminat a giorno, curat, cu toate utilitatile si magazinele de care ai nevoie. plus un cinematograf gratuit, cu filme care ruleaza non-stop. este greu sa alegi din sirul de restaurante in care poti manca, mai ales daca nu cunosti specialitatile asiatice. eu am indraznit sa ma asez la sushi house” si am comandat aproape la nimerala, dar nu mi-a parut rau.

in mijlocul aeroportului, pentru relaxarea calatorilor, a fost amenajat un lac cu pesti colorati, inconjurat de o gradina in care poti vedea toate speciile de orhidee care cresc in regiune. genial ! in aeroport, fumatul este interzis, insa gasesti usor terasa pentru fumatori pe care a fost plantat un lan de floarea soarelui. are vedere catre pista aeroportului, insa poti zari si jungla care incepe imediat dupa gard, iar dogoarea zilelor fierbinti este estompata de pulverizatoare care imprastie deasupra ta o panza aproape invizibila de apa. deloc deranjanta !

fara a le considera reclama, nu pot sa nu scriu cateva randuri despre “air singapore“. daca vreodata veti avea ocazia sa zburati cu aceasta companie, imi veti da dreptate. avioane spatioase, curate, cu scaune confortabile, avand pe spatarul din fata un ecran de computer cu telecomanda care te ajuta sa alegi intre 100 de filme si seriale, jocuri, stiri si – desigur – detalii despre locul deasupra caruia zbori. privelistea pe care o ai noaptea cand survolezi zona oraselor bombay sau dubai (de exemplu) este nemapoimenita !

fiecare pasager are pe scaun o punga sigilata care contine o paturica, o perna, o pereche de sosete, periuta si pasta de dinti. stewardesele sunt superbe si poarta kimonouri incredibil de frumoase, pe care le schimba periodic. meniul are mai multe feluri, la alegere, iar sucurile, bauturile alcoolice si cocktailurile sunt gratuite. inainte de fiecare masa, ti se aduc prosoape fierbinti. proverbiala amabilitate asiatica te incurca foarte mult, pentru ca e suficient sa-ti ridici privirile nedumerite, ca sa apara langa tine o stewardesa cu ochi calzi si fata luminata de un zambet imens, ca sa-ti indeplineasca (aproape) orice dorinta. de-a lungul intregii noastre calatorii in asia, toata lumea care a aflat ca am zburat cu “air singapore” ne-a privit cu admiratie sau ne-a felicitat pentru alegere, spunand simplu: “cea mai buna companie din lume !”