Feed on
Posts
Comments

aseara, in club 30 din timisoara, the :egocentrics si-au lansat primul album de studio, “love fear choices and astronauts“. ii multumesc prietenului meu, micko, pentru una din cele mai placute surprize din ultima vreme !

in primul rand, fiind plecat de vreo 5 ani din timisoara, unde vin doar de cateva ori pe an, nu mai stiam ca exista club 30, care a avut momentele sale de glorie in anii ’90, cand l-a infiintat horatiu dejan. nu numai ca exista, dar si arata intr-un mare fel: un kitch perfect, indelung studiat, care se potriveste minunat cu rockul psychedelic pe care il canta the :egocentrics. sonorizare foarte buna, lume misto – de la rockeri harsiti pana la pusti care tocmai si-au descoperit idolii. doar berea se termina prea repede si, dupa 23:00, trebuie sa te chinui cu posirca de peroni.

a fost prima oara cand i-am auzit pe the :egocentrics (cristi rachitovan – chitara, daniel mihaies – bass, alexandru hera – drms) si am devenit fan. canta rock psychedelic modern, cu piese lungi, uneori redundante, dar deloc plictisitoare. unii le reproseaza absenta unui solist vocal, dar mie mi s-a parut ca suna bine in trio si sunt convins ca le-ar fi greu sa gaseasca un vocalist care sa aduca un plus in sound-ul formatiei. bine sincronizati, tobosarul si basistul ofera un groove plin de forta si fara sincope unui chitarist inspirat, care are multe momente in care te poarta pe tripuri complexe, uneori usor melancolice, alteori aproape de hard rock. se simte ca baietii au crescut ascultand muzica buna si ma bucur ca au reusit sa vina cu un sound modern si original, in ciuda influentelor marilor clasici ai rock-ului.

inregistrarea de mai jos e din 2009. noul album suna si mai bine !