Feed on
Posts
Comments

dupa succesul primului sezon al emisiunii “miss fata de la tara“, prima tv a solicitat casei de productie media factory inca o serie. primul care a plecat la filmari a fost dan bordeianu. in bistrita, la prundu bargaului. n-am produs eu acest episod, ci adrian robe aka strumfu, cel care a avut ideea acestui reality show. restul echipei a fost aceeasi. imagine: alin barbu, cornel iancu aka giovanni si eduard brinzea aka edi. sunet: gabi rizescu. asistent de productie: ionut stoian. sef de productie: silvia rosca.

la fel ca in primul sezon, dan bordeianu nu a ales doar o fata frumoasa, autentic de la tara, ci si o poveste. impresionanta, zic eu. tipica pentru viata la tara din acesti ani. dorina colnita, dintr-o familie care lupta din greu cu viata, cu sistemul si cu ghinionul de a se naste intr-o tara in care cei care o conduc nu stiu cum se traieste in mediul rural decat din filme.

pentru ca filmarile sa fie mai spectaculoase, prietenii mei de la media factory au adaugat o proba speciala, cu specific local, prin care trebuie sa treaca fetele selectionate pentru finala locala. cand am vazut ce au nascocit la prundu bargaului, am ramas mut. nu cred ca as fi fost in stare sa o duc pana la capat, insa fetele n-au avut nici o problema ! dorina colnita, fata pe care dan bordeianu a ales-o pana la urma sa participe la finala de la bucuresti, a trecut prin proba speciala cu lejeritatea unui barbat, dar i-au dat lacrimile cand ne-a dezvaluit un detaliu al vietii sale. pentru ca fratele ei sa termine o facultate, intreaga familie a sacrificat multe: cot la cot cu tatal lor, dorina a muncit ca un rob in gospodarie, la animale, dupa lemne in padure, in arsita verii, in umezeala toamnei sau in gerul iernii, iar mama lor a plecat la munca in germania, situatie pe care am intalnit-o frecvent in satele romaniei.

am remontat un fragment din proba speciala la care au fost supuse fetele si cateva imagini din finala. in care dan bordeianu si echipa de productie le-au pus pe fete sa taie ceapa, sa defileze cu romica in brate sau sa jumuleasca contra cronometru cate o gaina. n-am mai vazut asa ceva de cand eram copil si bunica-mea sucea gatul unei oratanii din ograda.

ultima parte a finalei a fost mai feminina. fetele au defilat in rochii de seara, apoi in costume populare mostenite de la bunicile sau mamele lor si au fost invartite intr-un dans popular traditional. pentru dorina, a fost o seara de vis: nu numai ca dan bordeianu a ales-o miss fata de la tara, ci a avut parte si de o surpriza emotionanta, pe care o puteti descoperi in finalul imaginilor urmatoare.