Feed on
Posts
Comments

astazi e prima zi de b’estfest pentru mine. ieri, cand a fost ziua zero nu m-a tentat nimic. poate mi-ar fi placut the killers, dar nu merita atatia bani. din pacate pentru cei care s-au dus, a plouat.

ziua de azi e deschisa la 17:30, de les elephants bizarres, o trupa de muzica alternativa din bucuresti. avand in vedere ca sunt impreuna doar de vreo 2 ani,
nu canta rau. suficient de antrenant pentru a deschide seara. asa sunau anul trecut, in octombrie, cand au cantat in clubul fabrica.

pe la 18:15, urmeaza grimus din cluj, tot o trupa de alternativ, cam acelasi stil ca elefantii de mai inainte. ceva mai in forta si mai coios. tocmai si-au scos primul album, “panikon“, la inceputul acestui an. in februarie, au avut un concert reusit in clubul de jazz pod 16 din timisoara.

la 19:00, ar trebui sa inceapa primul invitat strain. adica ayo, o cantareata nascuta in germania, din tata nigerian si mama tiganca. ea si o chitara. atat. spune ca ne canta un soul-folk cu influente reggae. ma tem ca va fi un moment prea linistit pentru un festival atat de mare.

la 19:45, urmeaza polarkreis 18. trupa de electro-pop din germania. din dresda. adica stilul mai estic, mai agreabil decat cel din vest, care-i banal. insa si muzica lor e cam moale pentru un festival.

in fine, la 20:30 incepe motorhead. “true pop culture icons” scrie pe pagina lor de pe myspace si nu glumesc decat pe jumatate. in anii ’80, luptau cot la cot cu iron maiden si judas priest pentru titlul de print al noului val de heavy-metal rock. pentru mine, au fost mereu pe locul 3. au imbatranit, insa piesele vechi suna tot atat de bine ca pe vremuri.

seara se incheie cu moby, care ar trebui sa intre pe scena la 21:30. adica inca un veteran. de cand viseaza sa devina primul muzician care ajunge in cosmos, muzica lui e tot mai spatiala. departe de rave-house-ul de pe vremuri si chiar dincolo de trip-hop. tocmai si-a lansat ultimul album, al noualea, pe nume “wait for me“. daca ne-ar canta macar la bis ceva din piesele vechi…

asadar, o seara de venit cu iubita. dupa moby, continua silent disco, atat cat mai aveti chef. depinde de atmosfera. sper sa nu ploua si azi…