Feed on
Posts
Comments

sa vedem ce ne asteapta astazi la bestfest. ziua a doua ar trebui sa inceapa la 16:30, cu ab4. adica, din nou muzica alternativa, cu ceva influente hardcore. ceea ce nu e rau. sunt invitati peste o luna sa cante la sziget festival, asa ca trebuie sa traga tare cu repetitiile, fiindca le lipseste forta pentru a face fata unei scene mari. au un punct in plus de la mine, datorita acestui videoclip, regizat in 2006 de cristi nemescu:

urmeaza oceana, o fata din berlin, la 17:15. nu am auzit niciodata de ea. oare ce cauta pe scena unui festival de pretentiile bestfest-ului ? ar fi avut loc intr-un club, cel mult. e ceva ciudat la editia din acest an cu atatia invitati din germania. si toti de mana a doua. banuiesc ca-i o shmekerie romaneasca la mijloc. iata un clip al fetei, ca sa va faceti o impresie, dar parerea mea e ca nu merita.

la 18:00, nu-i scapati pe moldovenii de la alternosfera ! mie imi plac. proaspeti, cu dezlantuiri in forta. alternativ, cu influente garage si hardcore. canta de 10 ani pe scenele si prin cluburile din moldova si romania si suna mult mai bine live, decat pe inregistrari.

la 18:45, ar trebui sa inceapa gabriella cilmi. genul one-hit-star. in cazul ei, piesa se cheama “sweet about me” si, probabil, va suna in urechi, datorita posturilor de radio care au bagat-o in heavy-rotation. avand in vedere ca tocmai a cantat la celebrul festival glastonbury, sa-i acordam o sansa. parerea mea e ca nu merita.

klaxons, la 19:30 ! trupa britanica din noul val. genul indie. cica ar fi pionierii stilului day-glo nu rave 🙂 de vreo 3 ani, sunt oaspeti obisnuiti pe la marile festivaluri. desi nu imi plac in mod deosebit, ma astept la o mare surpriza cand vor urca pe scena.

la 20:30, intra franz ferdinand. post punk at his best. una din cele mai tari trupe britanice din ultimii ani, franz ferdinand a reusit sa cante un rock pe care poti dansa fara sa te simti ridicol. cel putin asa scriau jurnalistii de la the telegraph inaintea unui concert. imi doream de multa vreme sa-i vad live.

seara a doua de bestfest e incheiata de orbital, de la ora 21:30. urmasii moderni ai lui kraftwerk, obisnuiti cu majoritatea marilor scene de festival din ultimii 20 de ani. jumatate din aceasta perioada, cei doi frati, phil & paul hartnoll, care si-au spus orbital, au fost un adevarat simbol pentru glastonbury, unde au cantat de 5 ori in 10 ani. asa sunau acum o luna, la festivalul selector de la krakowia.

daca nu vreti acasa, imediat dupa orbital, putem continua la silent disco, cu funkstar de luxe.