Feed on
Posts
Comments

un recital magic, de adevarat vrajitor al chitarei ne-a oferit aseara santana la bestfest. asa cum spunea si paul nanca, daca bestfest 2007 a insemnat marilyn manson, iar bestfest 2008manu chao, editia din acest an ne va ramane in minte cu santana. avand in spate o sectie ritmica mai tare ca o uzina, cu un sunetist ce a reusit sa suplineasca problemele tehnice de la inceputul recitalului, marele maestru a adunat in fata scenei peste 10.000 de fani de toate varstele, care au reactionat ca electrizati la fluviile de energie care curgeau din chitara lui. ne-a cantat “black magic woman“, “oye como va“, “samba pa ti“, dintre hiturile oldies, but goldies, dar si “corazon espinado“, pentru cei mai tineri. iata un exemplu, cu rectificarea ca piesa este “samba pa ti” si nu “europa”, pe care santana nu a cantat-o la bucuresti.

un mare muzician a venit la bucuresti si ne-a dat o lectie despre placerea de a canta ! cine iubeste muzica trebuie sa vada macar o data in viata un concert al lui carlos santana. la bucuresti au cantat peste 2 ore si nu ne-am saturat.greu sa mai povestesc ceva de la ultima seara de bestfest 2009, in afara de santana. poate doar sa ma felicit ca, pe la jumatatea show-ului celor de la the charlatans, am avut inspiratia sa-mi iau o bere si sa ma mut in fata scenei pe care se pregatea concertul legendarului chitarist. altfel, n-as mai fi gasit un loc decat la 100 de metri de scena. the charlatans, niste rockeri cinstiti, au fost alegerea potrivita pentru a face placuta asteptarea lui santana.

nici the ting tings n-a sunat rau. o fata blonda si un baiat la tobe au reusit sa adune lumea si sa faca mai multa atmosfera decat trei sferturi din trupele care au urcat pe scena festivalului.

cam atat am vazut eu aseara. mi-a parut rau ca persona au cantat prea devreme, dar am ratat si reprizele scurte de ploaie. plus ca am avut bafta de a nu ma enerva cu looptroop rockers, pe care i-am auzit venind spre festival.

concluzii dupa bestfest 2009: santana mi-a sters toate amintirile neplacute de la un festival cu un line-up sarac si neinspirat. vorba unui prieten: “asta da, muzician ! a cantat o piesa de coltrane (“a love supreme“), la un festival de pop !”