Feed on
Posts
Comments

ac/dc suna in concert la fel de proaspat ca acum 30 de ani ! i-am ascultat prima oara intr-o excursie la herculane, intr-a IX-a, cand rivalii nostri dintr-a XI-a incercau s-o cucereasca pe diana s., cea mai cool gagica din clasa. aseara, in piata constitutiei din bucuresti au cantat la fel. vocea lui brian johnson nu si-a pierdut din forta, iar angus young a fost magistral, inclusiv la solo-ul “care a tinut vreo 10 ore”, cum spunea – extaziat – un fan carunt in costum de blugi. o selectie de piese profesionist aleasa, cu respect pentru un public care venise, nu atat pentru cele de pe ultimul album, ci pentru “back in black“, “you shook me all night long“, “t.n.t.“, “the jack“, “highway to hell“, “whole lotta rosie“, “hell’s bells” si – desigur – “for those about the rock“, cu care ne-au salutat la final.

concertul a fost bine organizat si nu stateai la coada nici la jetoane, nici la bere. in schimb, recuperai daca aveai nevoie de toaletele ecologice, prea putine pentru puhoiul de lume care a umplut piata constitutiei. foarte tare imaginea celor doua tribune vip, in care toata lumea purta celebrele coarne rosii, luminate intermitent de leduri ! sonorizare foarte buna, fara a fi asurzitoare ! dupa concert, primaria generala ne-a oferit o noua mostra de dispret profund fata de orice norme de civilizatie: desi estimarile urcau la 60.000 cifra celor care urmau sa vina in piata, portile metroului erau incuiate si pazite de jandarmi inca de la 23:15 si toate troleibuzele sau autobuzele se retrageau la garaje.

p.s. pentru ca am cedat biletul pe care il cumparasem de luni de zile unui prieten din provincie, am ajuns la concert datorita lui cristi sutu, care impartea ieri dupa-amiaza invitatii anuntand pe twitter. multumesc !