Feed on
Posts
Comments

am continuat sa postez pe youtube imagini inedite din timpul filmarilor pentru “miss fata de la tara“, un reality show produs de media factory si difuzat de prima tv in fiecare vineri seara. astazi, portretul mariei chindris din ieud, care a fost aleasa de dana savuica sa reprezinte maramuresul in finala de la bucuresti. pe maria am gasit-o in curtea muzeului etnografic ples – ieud, unde facea traditionalele traiste maramuresene. doamna ples i-a explicat danei savuica mentalitatea oamenilor de la tara: o fata trebuie sa viseze sa fie o buna gospodina, nu sa se marite cu un milionar. am organizat preselectia din prima zi chiar in curtea muzeului, unde dana savuica le-a “descusut” pe fete si a aflat ca maria chindris a lu’ mihaila (cum e cunoscuta in ieud aleasa noastra) este cam timida si nu are un prieten, pentru ca este cam exigenta cu baietii de varsta ei. totusi, si-a invins repede timiditatea, cand a fost vorba sa danseze pe ritmuri moderne.

in a doua zi a filmarilor, dana savuica le-a vizitat pe fete acasa. parintii mariei, ion si maria chindris, pleaca des la munca in italia, iar fiica lor ramane in grija unor rude din baia mare, unde este eleva la colegiul national “mihai eminescu. dana savuica are ochiul format si a descoperit repede micul secret al mariei: ar trebui sa scape de vreo 4 kilograme, pentru o silueta perfecta. totusi, este usor de observat ca fata are un chip deosebit, pus in evidenta de ochii albastri (mosteniti din familie) si ii place sa pozeze. priviti naturaletea cu care cauta din priviri camera video !

la finala locala, cele 6 candidate au fost aduse cu limuzina de tara si au fost supuse unor probe prin care sa dovedeasca ca stiu treburile din gospodarie: sa toarca, sa coasa, sa mulga vaca, sa joace pe muzica traditionala. sanctionandu-i timiditatea si nehotararea, dana savuica a poreclit-o pe maria “domnisoara nu stiu”, insa a fost cucerita de talentul nativ dovedit de tanara de 16 ani la proba defilarii in costum popular si mai ales la cea de dans modern, cand maria s-a dezlantuit. alegerea danei a starnit controverse, deoarece o parte a publicului adunat in curtea muzeului ar fi dorit-o castigatoare pe fata popii din ieud.